Eladó állattartó és tejfeldolgozó biogazdaság lakóházzal:

Gyűrűfű Tündérmajor

 

17.000 m2 telken, hozzá közvetlenül kapcsolódó 17 hektár bérelhető legelővel villanypásztorral körülkerítve, bio minősítéssel, AKG támogatással. Meseszép eldugott hegyvidéki farm a Zselic hegységben Dinnyeberkitől 3 km-re.

Épületek:

- Európai Uniós minősítésű tejfeldolgozó kisüzem száma: HU-411-EGK. Teljesen felszerelt. Vendégházzá alakítható épületrész  építési tervvel.  84 m2.

- 164 m2 összkomfortos lakóház. Fűtés: légfűtés, kemence, kandalló, vízmelegítés árammal és fatüzelésű bojlerrel is lehetséges. 4 szoba, fürdőszoba, WC, kamra, előszoba, télikert. 2005-ben épült.

- 264 m2-es istálló. Fejőállás, takarmánytároló,

264 m2 szénatároló.

- Aknás garázs és szerelőműhely 61 m2.

További létesítmények:

- fúrt kút,

- ásott pince,

- szennyvíztisztító,

- kerti tó

-veteményes kert

- díszpark és gyümölcsös

- kecskeállomány

- Budapesti értékesítési hely

 

Figyelem! A létesítményt bérbe nem adjuk. Mindez csak egyben eladó, külön a berendezések, kecskeállomány, stb. nem eladó.

Ár: 180 millió Ft

További részleteket a menüpontok alatt talál

A mezőgazdaság lehet a következő évtizedben a befektetők kedvence a The Guardian szerint. A már beharangozott élelmezési válság, a klímaváltozás és a bioüzemanyagok iránti kereslet hosszú távon biztosan felértékeli az élelmiszer- és nyersanyagárakat.
Fejenként fél hektár - ha feldaraboltuk volna a Föld összes művelhető területét és szétosztottuk volna a bolygó minden lakója közt, ennyi jutott volna mindenkinek hatvan éve, 1950-ben. Hiába szárítottak ki azóta mocsarakat, vágtak ki esőerdőket, a népesség is növekedett, így a ma élő 6,5 milliárd embernek csak alig több, mint 0,2 hektárja lenne az osztozkodás után. 2050-re 9,2 milliárdan leszünk, és egy emberre alig jut majd egy talpalatnyi termőföld. Ezt végiggondolva nem is olyan meglepő, hogy befektetési szakemberek a mezőgazdaság felértékelődését jósolják.
A The Guardian című brit lap online kiadása londoni szakértőkre hivatkozva azt ajánlja: aki hosszú távú befektetésekben gondolkodik, fektessen agrárcégbe. Minden jel arra mutat, hogy ez a szektor felértékelődik és az élelmiszerárak lassan, de folyamatosan emelkednek a jövőben.
A lap által megkérdezett szakértők elsősorban kisbefektetőknek ajánlják a mezőgazdasági befektetéseket, akiknek nem fontos, hogy gyors eredményeket érjenek el. Az agráriumhoz kapcsolódó tőzsdei spekulációk miatt ugyanis rövid távon kockázatos az ágazatba fektetni, ám olyan tényezőket nehéz találni, amik jelentősen visszafoghatják a mezőgazdasági árak hosszú távú növekedését.

Kapcsolat:

szutra@annan.hu

36 73 378595

 

UA-23015721-1